Tapéta

pp-design-tapetak

Üzletünkben olyan tapéta mintakollekciókat mutatunk be és katalógusainkból olyan tapétákat ajánlunk igényes vásárlóinknak, mely a legújabb trendeknek és a legkényesebb ízlésnek is megfelelnek.
A választékunk olyan nagy és oly mértékben növekszik, hogy oldalainkon meg sem kísérelhetjük minden tapétánk bemutatását.
Az almenükben található enteriőr-képekkel kedvet szeretnénk Önöknek csinálni ahhoz, hogy üzletünkbe látogatva belemerüljenek a kiállított minták megtekintésébe. Kollégáink szakértő tanácsokkal fogják segíteni választásukat.

Tapéták

Klasszikus stílus

A tapéta kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni otthonunk tervezett stílusát. Ha leginkább a klasszikus bútorokhoz vonzódunk, tapétánk esetében is tanácsos a klasszikus motívumvilághoz nyúlnunk, hiszen csak így tudjuk megteremteni a tökéletes harmóniát otthonunkban. Hazánkban különösen nagy hagyományai vannak a klasszikus stílusvilágnak, ám ma már a külföldi gyártók tapétakínálatában is széles választékát találjuk a barokk és szecessziós otthonokba illő tapétáknak. Alapanyagát tekintve a klasszikus tapéta egyaránt lehet papír, flíz vagy selyem tapéta.

Tapéták

Klasszikus tapétaminták

A klasszikus tapétára általánosan jellemző a részletekben gazdag, kidolgozott motívumvilág, mely ugyanakkor finoman a háttérben marad: a barokk minták, a bourbon liliomok, a romantikus inda- és virágmotívumok egyaránt klasszikus hangulatot kölcsönöznek otthonunknak. Az apró virágminták különösen jól funkcionálnak, hiszen tágítják a teret és elvonják a figyelmet a fal kisebb hibáiról. A klasszikus formavilágban igen kedveltek a bordűrök (szegőcsíkok), melyeket egyaránt használhatunk két különböző tapéta elválasztására és egy tapéta lezárására a padlónál vagy a mennyezetnél.

Tapéták

A klasszikus tapéta színvilága

A klasszikus tapéták esetében a pasztellszínek mellett nagy népszerűségnek örvend a zöld, a kék, a bordó és az arany. A tapéta színének megválasztásánál mindig vegyük figyelembe otthonunk építészeti adottságait: kis terek, alacsony belmagasság esetén a világosabb színek közül válogassunk, mivel ezek tágítják a teret. Ellenben ha tágas helyiségekkel rendelkezünk, nyugodtan válasszunk a sötétebb, melegebb színű tapéták közül.

Tapéták

Romantikus stílus

A romantikus tapéták az emberi kapcsolatok kifejezője hálószobáink, otthonaink, belső tereink falán. A színek, a minták, a tapintás, a halk szavak, suttogások fejeződnek ki a tapéták mintáin, és érzelmes, romantikus hatást fejtenek ki. Szó nélkül értjük, érezzük üzenetüket, melyek kedvessé, szelíddé, otthonossá teszik otthonunkat.

Tapéták

Vintage stílus

A modern lakberendezés díszítő elemei
A modern lakberendezésben újra virágkorát élik a minőségi tapéták, melyek esetében a tartósság és a könnyen kezelhetőség mellett az esztétikai élmény az elsődleges szempont. A modern, letisztult formavilágú enteriőrökben néha a tapéta mintája jelenti az egyedüli díszítőelemet, hiszen a falak nem igényelnek egyéb dekorációt. A papír, vinyl és flíz alapanyagú tapétákon kívül egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a bőrhatású tapéták.

Tapéták

Modern tapétaminták

A modern tapéta motívumvilágában megtaláljuk a hagyományos minták továbbgondolt, stilizált változatait, melyeket egyedi, meglepő színvilággal egészülnek ki. A modern tapéták mintái között feltűnnek a csíkok és egyéb geometriai elemek is, melyek segítségével látványos hatásokat érhetünk el. Ezek használatánál azonban mindig ügyeljünk a csíkok téralkotó tulajdonságára: a függőleges csíkok nyújtják a teret, ám a vízszintes vonalak összenyomják, így ezeket csak nagy belmagasság esetén tanácsos használni. Újdonságnak számítanak a korábban említett bőrhatású tapéták kígyó, elefánt és rinocéroszbőrű textúrái.

Tapéták

Modern tapétázás

A modern tapétázásban a kevesebb több elve érvényesül. Nem kell, sőt nem is ajánlott otthonunk összes falát ugyanazzal a tapétával díszítenünk, hiszen különlegesebb hatást tudunk elérni, ha csupán az enteriőr fókuszfalát emeljük ki látványos mintákkal. Ma már a gyártók tapétacsaládokban gondolkoznak, így a mintás tapéták mellé kínálnak színben illő, egyszerűbb vagy akár egyszínű tapétát is, mely különleges struktúrájával és visszafogott eleganciájával öltözteti fel a teret. Kombináljuk a mintás tapétát a vele színben harmonizáló egyszínű párjával, így kiemelhetjük otthonunk előnyös tereit és elfedhetjük hiányosságait.

Tapéták

Hightech stílus

Design tapéták, karakteres minták, élénk színek.
A design tapéta a modern lakberendezés új színfoltja, használatuk egyedi belsőépítészeti megoldásokra ad lehetőséget. Eme tapéták szín- és motívumvilága merőben eltér a megszokottól, élénk, intenzív színek, csillogó felületek jellemzik. A design tapéta jellemzője a letisztult, egyszerű formák és vonalak használata, melyeken inkább a színek uralkodnak. A design tapéták egyszínű változatai is tartogatnak meglepetéseket számunkra, hiszen a tervezők a tapéta struktúrájába szőtt csillogó szálak használatával a matt és fényes felületeket kombinálják.

Tapéták

A design tapéta anyaga

A design tapéta különlegessége, hogy a hagyományos alapanyagokon (papír, vinyl, flíz) kívül természetes anyagokkal is dolgozik: ilyen lehet a selyem, bambusz, nád vagy állati szőrökből készült tapéta, de egyre gyakrabban találkozhatunk a kristályokkal, kövekkel kirakott faldíszítőkkel is. Ne feledkezzünk meg az egyre népszerűbb bőrhatású tapétákról sem, melyeken a kígyó-, elefánt- és rinocéroszbőr textúrája jelenik meg.

Tapéták

A design tapéta használata

Különleges és egyedi szín- és motívumviláguknak köszönhetően a design tapéták önálló díszítő elemként funkcionálnak a térben, így eltérő tapétázási szokásokat igényelnek. Erőteljes, karakteres designjuk folytán elegendő, ha egy-két négyzetméternyi felületen jelenítjük meg a tapétát, első sorban azokon a falakon, ahol kiemelni, hangsúlyozni kívánjuk a teret. A különleges élményt fokozhatjuk a fények játékával, hiszen megfelelő világítástechnikával kiemelhetjük a tapéta legmegkapóbb részleteit. Ma már a gyártók komplett tapétacsaládokat kínálnak, így a design tapéta mellé könnyedén megtalálhatjuk a színben és stílusban megfelelő kiegészítő tapétát.

Tapéták

Gyerektapéta

A gyerekszoba külsejének (gyerektapéta, gyerekfüggöny) gondos megformálása elengedhetetlen gyermekünk egészséges fejlődéséhez, személyiségének, ízlésének kialakulásához. A szoba megtervezésénél nemcsak arra kell törekednünk, hogy a szükséges mozgásigény kielégítésére elegendő helyet biztosítsunk, hanem arra is, hogy a helyiségben megfelelő színeket és mintákat használjunk, hiszen ezek is élénkítően, fejlesztően hatnak gyermekünkre.

Tapéták

A gyerektapéta motívum- és színvilága

Életkoruknak megfelelően (kisgyermek kortól a tinikig) a gyerektapéták széles választéka elérhető: kislányunk számára választhatunk virágos, pöttyös tapétákat, fiainknak pedig autókat, mozdonyokat ábrázoló vagy kockás faldíszítőket. Ha azonban olyan tapétát keresünk, mely jól illik lányunk és fiunk szobájába is, érdemes az élénk színű, csíkos tapétákközött válogatnunk, melyek semleges mintája garantálja, hogy éveken keresztül díszíthetjük vele gyermekünk falát. A szín kiválasztásánál érdemes figyelembe vennünk, hogy a sokféle játéktól a szoba alapjában véve is sokszínű, mozgalmas, így érdemesebb a pasztellszínű tapéták között válogatnunk, bár fiúk esetében az élénk kék és piros árnyalataival is számolhatunk.

Tapéták

Poszterek

A fotó minőségű tapéta.
Napjaink lakberendezésében újra virágkorát élik a tapéták, melyek között növekvő népszerűségnek örvend a poszter (fotó) tapéta. Ezek a fotó minőségű tapéták színűk és anyaguk tekintetében nem különböznek a hagyományos értelemben vett tapétáktól (vinyl, papír), ám tematikájukban egyértelműen a nagyméretű grafikai elemekjellemzik, melyek már önmagukban is műalkotásnak számítanak. Ahhoz hogy a poszter tapéta érvényesülni tudjon az enteriőrben, válasszunk olyan falat számára, mely szabadon áll és nem takarják el a bútorok.

Tapéták

A posztertapéta tematikája

A poszter tapéta minden esetben nagy felbontású grafikai motívumot dolgoz fel, mely a tematika tekintetében igen széles skálán mozoghat: a geometrikus motívumoktól, állat jeleneteken (elefánt és orrszarvú ábrázolások) keresztül egészen a hatalmas virágokig (rózsák, orchideák, cseresznyefavirágok) és lehulló levelekig számtalan lehetőséggel találkozhatunk a tapétakönyvekben. A poszter tapéta egyaránt használható nappaliban és hálószobában is, egyedi motívumának köszönhetően híven tükrözi személyiségünket az enteriőrben.