Árnyékolók és fényáteresztő függönyök

profi-padlo-szolnok-aruhaz-2020-fuggony (8)

A függönyök fő funkciója a zavaró napsugarak megszűrése, az illetéktelen tekintetek kizárása. Emellett természetesen esztétikai követelményeknek is meg kell feleljenek, hiszen a lakberendezés egyik legfontosabb elemeként felelnek az általunk teremtett miliő szépségéért, harmóniájáért.

A függöny nem csak a lakáskultúra része, hanem meghatározója egy lakás megjelenésének. Fontos szerepet tölt be formavilágával, színeinek harmóniájával, mintájával. Meghittséget, melegséget, színt visz lakásunkba.

Árnyékolók és fényáteresztő függönyök

A függöny anyagigényének kiszámítása

Fényáteresztő függönyöknél a karnis hosszának dupláját ajánlatos megvásárolni. Sötétítő függönyöknél a másfélszerese is elegendő.
Minél nagyobb a függöny természetes anyag tartalma (pamut, len), annál inkább számolnunk kell arra, hogy a mosásnál összemegy. Ezt háromféle képpen korrigálhatjuk:

  • hosszabbra varratjuk a függönyt
  • beavatjuk varratás előtt a függönyt
  • mindig csak tisztíttatjuk a függönyt

Ne felejtsük el, hogy a varrásnak is van anyagigénye. Egyes függönymintáknál pedig a minta illesztésre is figyelni kell. Ezek megnövelik a tényleges anyagszükségletet.

Mindenképpen meghatározó eleme ízlésünknek, fantáziánknak, pillanatnyi érzelmeinknek. A nap fényét megszűrve meleg érzést áraszthat hálószobánkba egy hideg téli reggelen. Nyáron pedig kellemesen hűvös félhomályba vonhatja nappalinkat, ahol családunk pihen, kikapcsolódik.

Mi abban segítünk önnek, hogy ezt a harmóniát, melegséget meg tudja valósítani. Több ezer szín-, és mintaválaszték áll az ön rendelkezésére üzletünkben. Szakembereink tapasztalata és odaadása segít abban, hogy megtalálja a legmegfelelőbb függönyt, karnist és kiegészítőt.
Látogasson el üzletünkbe, ahol több ezer minta és szakképzett lakberendezőnk várja, hogy megkönnyítsék választását.
Tanácsok függöny vásárláshoz

Árnyékolók és fényáteresztő függönyök

Töltsd le, majd nyomtasd ki a táblázatot. A megadott méretek alapján szakképzett eladóink maximális segítséget fognak neked nyújtani a függönyözésben.